Een goed plan vandaag is beter dan een perfect
plan morgen!

Projectmanagement

Interim projectmanagement
Interim projectmanagement

Binnen bedrijven lopen vaak bedrijfskritische projecten of projecten die niet projectmatig worden uitgevoerd. Daarbij kan het zijn dat voor korte of lange periode een projectmanager nodig is voor een project of opzet van een nieuw project. AK business solutions richt zich op het ‘ontzorgen van een project’ bij bedrijven middels inzet van project management en Scrum methodiek. Hiermee houdt u uw project op het juiste spoor.

Loopt een project vast binnen uw organisatie omdat er geen duidelijke richting is? Is er geen helder overzicht in een project of worden de ‘milestones’ telkens uitgesteld? Wilt u het project gelijk goed starten met een duidelijk plan van aanpak en een projectmanager die alle facetten van een project beheerst en bewaakt?

Ondersteunen project of team
Ondersteunen project of team

Een andere mogelijkheid is het coachen en begeleiden van een project of team. Dit is een ideale manier om eigen projectmanagers of project (team)leden op te leiden en binnen de organisatie door te laten groeien of om het bestaande project of team effectiever te maken.

Facetten als projectcommunicatie, -fasering, -controle, -opzet en tooltraining krijgen hierbij extra aandacht.

Bij de ondersteuning van projecten en team kan ook een combinatie met training aangeboden worden.

Project management Office (PMO)

Project Management Office (PMO)
Project Management Office (PMO)

Een Project Management Office (PMO) is een afdeling in een organisatie die het projectmanagement verbetert door processen te standaardiseren, planning op te zetten, templates en werkwijze beheer en de efficiency van projecten en processen te optimaliseren. Een PMO kan het antwoord zijn om meer grip te krijgen op projecten, risico’s inzichtelijk te maken en op te volgen, resources efficient te beheren, integrale planningsoverzichten te maken en een betere informatievoorziening op te zetten. 

Interim PMO werkzaamheden
Interim PMO werkzaamheden

Is er nog geen standaard manier van projectmatig werken binnen de organisatie? is er behoefte aan een up-to-date planning? Zoekt u hulp bij het bewaken van de project-scope, -planning en – financieen? Kortom, denkt u dat de organisatie nog stappen kan maken richting een hoger niveau wat betreft projectorganisatie?

AK busines solutions helpt bij het succesvol inrichten en bemensen van een PMO aangepast aan uw organisatie